Τι έλεγε η Ζωή για την Χρυσή Αυγή
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Τι έλεγε η Ζωή για την Χρυσή Αυγή

Πριν από λίγες ημέρες η Ζωή Κωνσταντοπούλου, αφού πρώτα περιέγραψε τον εαυτό της και την Πλεύση ως αντισυστημική δύναμη, επιτέθηκε στο ΚΚΕ κατηγορώντας το, ότι στα 49 χρόνια που βρίσκεται στη Βουλή θα έπρεπε να έχει κάνει περισσότερα. 

Η ίδια προφανώς και θέλει να πλαγιοκοπήσει το ΚΚΕ, ως όμορος χώρος που είναι στην ελάσσονα αριστερή αντιπολίτευση και επειδή διατηρεί αναπτερωμένες ελπίδες από τις δημοσκοπήσεις, όπως η τελευταία της MRB, που στο ερώτημα προς τους αναποφάσιστους «ποιόν προτιμούν για πρωθυπουργό», η πρόεδρος της Πλεύσης περνάει οριακά τον Δ. Κουτσούμπα.

Το ΚΚΕ σήκωσε άμεσα το γάντι. Και θύμισε μέσω άρθρου στο 902.gr με τίτλο «Γατάκι», τις σχέσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου με το μόρφωμα της Χρυσής Αυγής όταν εκείνη ήταν το 2015 Πρόεδρος της Βουλής, κατηγορώντας την ευθέως ότι επιζητά ψήφους από τα ορφανά του Κασιδιάρη.

«Μπορεί ορισμένοι να απορούν με το κάλεσμα πρώην στελεχών της εγκληματικής οργάνωσης προς τα ορφανά της Χρυσής Αυγής να ψηφίσουν Πλεύση Ελευθερίας, για τους γνωρίζοντες όμως πράγματα και καταστάσεις, τα δημόσια τιτιβίσματά τους μόνο τυχαία δεν είναι, αφού στη σχέση της με τους Χρυσαυγίτες η Ζ. Κωνσταντοπούλου υπήρξε κανονικό... γατάκι όσο ήταν πρόεδρος της Βουλής», όπως αναφέρει.

Και παραπέμπει στη στάση της, που τότε είχε προκαλέσει πλείστα ερωτήματα και αντιδράσεις, όταν είχε επιμείνει στο ζήτημα της μη νόμιμης λειτουργίας της Βουλής λόγω της απουσίας των προφυλακισμένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

«Για παράδειγμα, τον Μάρτη του 2015, είχε θέση ζήτημα μη νόμιμης λειτουργίας του Κοινοβουλίου λόγω της απουσίας των προφυλακισμένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής! Εννοείται βέβαια ότι η Χρυσή Αυγή υποδέχτηκε πανηγυρικά τις δηλώσεις της. Λίγους μήνες μετά, τον Μάη του 2015, αρνήθηκε να συζητηθεί και να καταδικαστεί περιστατικό επίθεσης του ναζί βουλευτή Γ. Λαγού εναντίον της Λιάνας Κανέλλη στους διαδρόμους της Βουλής, επειδή ήταν μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη της ναζιστικής οργάνωσης. Για το περιστατικό ενημερώθηκε αμέσως η Διάσκεψη των Προέδρων που ήταν σε εξέλιξη και από τους εκπροσώπους του ΚΚΕ ζητήθηκε να συζητηθεί το θέμα και να πάρει θέση η διάσκεψη. Η Κωνσταντοπούλου όμως δεν δέχτηκε ούτε καν τη συζήτηση, παραπέμποντας το θέμα στις... ελληνικές καλένδες της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής», αναφέρει χαρακτηριστικά το άρθρο στο 902.gr.

Το ίδιο άρθρο θυμίζει ότι τότε «η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ είχε καταγγείλει σε ανακοίνωσή της «τη στάση της προέδρου της Βουλής, η οποία με τη συμπεριφορά της έδωσε κάλυψη σε αυτή την τραμπούκικη συμπεριφορά», προσθέτοντας ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που η πρόεδρος της Βουλής καλύπτει και εξωραΐζει τη Χρυσή Αυγή» και ζητώντας από την τότε κυβέρνηση και την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ να πάρουν θέση, κάτι που δεν έγινε ποτέ…

Η αλήθεια είναι ότι το 2015, στην πρώτη της συνέντευξη Τύπου προς τους δημοσιογράφους, μετά την ανάληψη των καθηκόντων της ως Προέδρου της Βουλής, η κα Κωνσταντοπούλου είχε θέσει ζήτημα εγκυρότητας ορισμένων διατάξεων νομοσχεδίων που ψηφίστηκαν από την προηγούμενη Βουλή, μετά από ονομαστική ψηφοφορία, και είχαν λιγότερες από 151 ψήφους, ενώ απουσίαζαν οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής καθώς δεν τους δόθηκε ειδική άδεια για να παραστούν στην ψηφοφορία.

Απαντώντας μάλιστα τότε σε ερώτηση δημοσιογράφου αν θα κινηθούν διαδικασίες για το θέμα αυτό, η πρόεδρος της Βουλής είχε απαντήσει «προφανώς και θα υπάρξουν πρωτοβουλίες για τις οποίες θα ενημερωθείτε».

Η Χρυσή Αυγή όπως ήταν αναμενόμενο είχε υποδεχτεί τότε πανηγυρικά τα όσα είπε η κα Κωσταντοπούλου, επικροτώντας τη στάση της, ενώ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ την είχαν κατηγορήσει ότι μετατρέπει σε «ρυθμιστή της πολιτικής ζωής» τη Χ.Α. και είχαν θέσει το ερώτημα αν αυτό εκφράζει και την ίδια την κυβέρνηση.

Η τοποθέτηση της τότε Προέδρου της Βουλής είχε προκαλέσει πάρα πολλά ερωτήματα, πυροδοτώντας σφοδρές αντιδράσεις, με τη ΝΔ να της υπενθυμίζει ότι τις αποφάσεις για την παρουσία τους στη Βουλή τις παίρνει η Δικαιοσύνη και μόνον. Όπως ανέφεραν τότε, οι ίδιες πηγές οι βουλευτές της Χ.Α. είχαν προφυλακιστεί στα τέλη του ’13, ενώ τα εν λόγω νομοσχέδια είχαν ψηφιστεί νωρίτερα και καμία ονομαστική ψηφοφορία νομοσχεδίου δεν είχε περάσει με διαφορά μικρότερη των προφυλακισμένων απόντων.

Στα ερωτήματα που ετέθησαν τότε, η κα Κωνσταντοπούλου ουδέποτε εδέησε να απαντήσει.

Διαβάστε επίσης:

Πίσω από το χαμόγελο και τις καρδούλες της Ζωής…

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Βρώμικη και ανήθικη η επίθεση εναντίον της Πλεύσης Ελευθερίας

Πλεύση Ελευθερίας: Τέταρτη αποχώρηση για τις αλλαγές στα ψηφοδέλτια